Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cviklové rizoto

09.08.2018 (28/2018) Príprava: 20 minút; Množstvo: 4 porcie
Cviklové rizoto
1 fotografia v galérii
Cviklové rizoto
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

4 cvikly, 2 hrnčeky ryže, 200 ml bieleho vína, 1,5 l domáceho vývaru, 2 cibule, soľ, korenie, 2 lyžice masla, olej, parmezán

POSTUP:

1. Cviklu uvaríme vo vode domäkka. Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji. Keď cibuľka zmäkne a začne chytať farbu, pridáme ošúpanú a pokrájanú cviklu.

2. Po chvíľke pridáme ryžu, pražíme s cibuľkou a cviklou, kým nie je priehľadná. Potom pridáme pohár vína a varíme, kým sa víno nevyparí. Postupne začneme prilievať horúci vývar po naberačkách a občas premiešame. Vždy, keď sa vývar vyparí, pridáme ďalšiu naberačku, až kým ryža nie je uvarená.

3. Ku koncu pridáme dve lyžice masla na zjemnenie. Podávame s čerstvým šalátom alebo so sterilizovanými uhorkami.

Náš tip: Pre krajšiu farbu rizota pridajte pár kociek cvikly tesne pred dokončením.

 

300-stranové žiadosti o dotácie, za odhalenie podvodníka pokuta z úradu. Starosta hovorí o byrokratickej šikane
Slaný mrkváč
Veľryba, mimozemšťania a Domenico: Úprimne priznáva, že klame a leto trávi v meste, ktoré sa mu vôbec nepáči

© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×