Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Babičkina roláda

07.08.2018 (28/2018) Príprava: 30 minút; Množstvo: 12 porcií
Babičkina roláda
1 fotografia v galérii
Babičkina roláda
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

6 vajec, 6 lyžíc hladkej múky, 6 lyžíc kryštálového cukru, 100 g stuženého tuku na pečenie, jahodový lekvár na potretie, 150 g mletých vlašských orechov, práškový cukor na posypanie

POSTUP:

1. Vajcia rozbijeme, z bielkov a polovice cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame so zvyšným cukrom, pridáme múku a opatrne zapracujeme sneh. Cesto vylejeme na hlbší plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre.

2. Ešte vlažný korpus vyberieme z plechu, natrieme tukom a lekvárom a posypeme orechmi. Piškótu zrolujeme a necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a nakrájame.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 15 až 20 minút

 

300-stranové žiadosti o dotácie, za odhalenie podvodníka pokuta z úradu. Starosta hovorí o byrokratickej šikane
Slaný mrkváč
Veľryba, mimozemšťania a Domenico: Úprimne priznáva, že klame a leto trávi v meste, ktoré sa mu vôbec nepáči

© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×