Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medové koláče s jahodami

12.07.2018 (25/2018) Príprava: 40 minút; Množstvo: 12 porcií
Medové koláče s jahodami
1 fotografia v galérii
Medové koláče s jahodami
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

600 g hladkej múky, 4 lyžice medu, 2 vajcia, 50 g masla, 150 g práškového cukru, štipka sódy bikarbóny, trocha mlieka

Plnka: 250 g masla, 200 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 2 lyžice citrónovej šťavy, 200 g jahôd

POSTUP:

1. Hladkú múku zmiešame so sódou, s medom, rozšľahanými vajcami, rozpusteným maslom a s práškovým cukrom. Podľa potreby môžeme pridať mlieko. Vymiesime hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice. Obe polovice natenko rozvaľkáme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Popicháme vidličkou a upečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.

2. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do penista a postupne do zmesi zašľaháme citrónovú šťavu a vanilínový cukor.

3. Keď pláty cesta vychladnú, jeden potrieme polovicou plnky a posypeme polovicou pokrájaných jahôd. Navrch položíme druhý plát cesta, pritlačíme, potrieme druhou polovicou plnky a posypeme jahodami. Necháme v chlade stuhnúť, nakrájame a podávame.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 25 minút

 

Kúpele, ktoré navštívila Sissi, kat na námestí a hradby, ktoré by boli pre vojská tvrdým orieškom
Presťahovali sme a na obecnom úrade nás akoby šikanujú: Môžeme si úradníčku nahrávať?
Nasucho: „Psychologička mi povedala, aby som sa držal. Keď som pil, vtedy som sa držal,“ hovorí Braňo Jobus

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×