Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Morčacie stehno nadivoko

06.07.2018 (24/2018) Príprava: 35 minút; Množstvo: 4 porcie
Morčacie stehno nadivoko
1 fotografia v galérii
Morčacie stehno nadivoko
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

750 g morčacieho mäsa zo stehna, 2 lyžice hladkej múky, 3 mrkvy, 1 cibuľa, 50 g zeleru, 1 malá konzerva paradajkového pretlaku, 3 lyžičky korenia na divinu, soľ, 300 ml smotany na šľahanie, 1 lyžička kryštálového cukru, olej

POSTUP:

1. V hrnci ohrejeme olej, na ktorom do sklovita opečieme najemno pokrájanú cibuľu. Pridáme mäso, podlejeme vodou, dáme pretlak, korenie, očistenú a nakrájanú zeleninu a cukor. Na miernom ohni prikryté dusíme domäkka.

2. Mäkké mäso vyberieme a podľa chuti nakrájame na menšie kúsky alebo necháme vcelku. Omáčku rozmixujeme dohladka ponorným mixérom.

3. Smotanu zmiešame s múkou a zmesou zahustíme omáčku. Necháme prejsť varom a odstavíme. Mäso podávame s knedľou preliate omáčkou.

 

Kúpele, ktoré navštívila Sissi, kat na námestí a hradby, ktoré by boli pre vojská tvrdým orieškom
Presťahovali sme a na obecnom úrade nás akoby šikanujú: Môžeme si úradníčku nahrávať?
Nasucho: „Psychologička mi povedala, aby som sa držal. Keď som pil, vtedy som sa držal,“ hovorí Braňo Jobus

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×