Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokoládová torta s malinami

10.06.2018 (21/2018) Príprava: 30 minút; Množstvo: 8 porcií
Čokoládová torta s malinami
1 fotografia v galérii
Čokoládová torta s malinami
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

100 g horkej čokolády, 100 g masla, 4 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 50 g polohrubej múky, 3 lyžice brandy, maslo na vymastenie formy

Poleva: 100 g horkej čokolády, 1 polievková lyžica brandy, 100 ml smotany, 150 g malín

POSTUP:

1. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a spolu s maslom ju rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Necháme trochu vychladnúť. Vajcia s cukrom vyšľaháme ručným šľahačom do peny. Potom pomaly primiešame múku a vychladnutú čokoládu s maslom. Cesto nalejeme do vymastenej formy a vo vyhriatej rúre pečieme 35 minút.

2. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a dáme ju roztopiť nad vodný kúpeľ s brandy a so smotanou. Len čo sa čokoláda rozpustí, odstavíme ju a všetko dotuha rozmixujeme.

3. Po upečení necháme korpus krátko vychladnúť a pokvapkáme brandy. Po úplnom vychladnutí vyberieme z formy. Plnku natrieme na koláč, ktorý nakrájame, naservírujeme na taniere, ozdobíme malinami a podávame.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C,

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 35 minút

 

Švajčiarsky Jamie Oliver dva roky chránil pápeža Františka. Pápež miluje sladké, hovorí
Predpotopná röntgenológia v Bratislave: niekoľkohodinové čakanie, za kľúčik od toalety kartička poistenca
Hrášková rolka

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×