Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokoládová torta s malinami

10.06.2018 (21/2018) Príprava: 30 minút; Množstvo: 8 porcií
Čokoládová torta s malinami
1 fotografia v galérii
Čokoládová torta s malinami
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

100 g horkej čokolády, 100 g masla, 4 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 50 g polohrubej múky, 3 lyžice brandy, maslo na vymastenie formy

Poleva: 100 g horkej čokolády, 1 polievková lyžica brandy, 100 ml smotany, 150 g malín

POSTUP:

1. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a spolu s maslom ju rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Necháme trochu vychladnúť. Vajcia s cukrom vyšľaháme ručným šľahačom do peny. Potom pomaly primiešame múku a vychladnutú čokoládu s maslom. Cesto nalejeme do vymastenej formy a vo vyhriatej rúre pečieme 35 minút.

2. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a dáme ju roztopiť nad vodný kúpeľ s brandy a so smotanou. Len čo sa čokoláda rozpustí, odstavíme ju a všetko dotuha rozmixujeme.

3. Po upečení necháme korpus krátko vychladnúť a pokvapkáme brandy. Po úplnom vychladnutí vyberieme z formy. Plnku natrieme na koláč, ktorý nakrájame, naservírujeme na taniere, ozdobíme malinami a podávame.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C,

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 35 minút

 

Veľryba, mimozemšťania a Domenico: Úprimne priznáva, že klame a leto trávi v meste, ktoré sa mu vôbec nepáči
Superľudia na scéne? Vďaka genetickým inžinierom by sa mali rodiť zdravé deti, kritici skloňujú zákony prírody
Nezvládam manželove psychické útoky, na odsťahovanie peniaze nemám. Ako si viem pomôcť?

© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×