Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zapekané cestoviny s hubami a kuracím mäsom

17.05.2018 (18/2018) Príprava: 40 minút; Množstvo: 6 porcií
Zapekané cestoviny s hubami a kuracím mäsom
1 fotografia v galérii
Zapekané cestoviny s hubami a kuracím mäsom
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

20 g sušených dubákov alebo iné sušené huby, olivový olej, 4 kuracie stehná vykostené, nakrájané na kocky, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno, 350 g šampiňónov, 200 ml bieleho vína, 455 g špagiet, 500 ml smotany, 200 g strúhaného parmezánu, bazalkové listy

POSTUP:

1. Dubáky dáme do misky a zalejeme vriacou vodou tak, aby boli všetky zakryté. Necháme ich zopár minút postáť.

2. Do väčšej panvice dáme olivový olej. Kuracie mäso osolíme, okoreníme a opražíme v panvici dohneda. Dubáky vyberieme z vody (vodu odložíme) a pridáme do panvice so šampiňónmi a s cesnakom. Potom prilejeme víno a vodu z húb a necháme variť na nízkej teplote, pokiaľ sa mäso neuvarí.

3. Medzitým si uvaríme špagety podľa návodu na obale a zlejeme ich. Do panvice s mäsom pridáme smotanu, privedieme do varu a dáme dole zo sporáka. Osolíme a okoreníme. Do panvice primiešame špagety, tretinu strúhaného parmezánu, bazalkové listy a dobre premiešame. Preložíme do skla alebo zapekacej misy, posypeme zvyšným parmezánom a dáme piecť do zlatista.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 20 minút

 

Kuracie krídelká s uhorkovým šalátom
Riaditeľ Cirkul’artu: „V novom projekte sme spojili folklór, cirkus a divadlo a chceme cestovať po svete.“
Nové odrody ovocia sú za pomoci postrekov výkonnejšie, s vôňou a chuťou starých sa nedajú porovnať

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×