Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tvarohový koláč s čerešňovou plnkou

13.05.2018 (17/2018) Príprava: 30 minút; Množstvo: 12 porcií
Tvarohový koláč s čerešňovou plnkou
1 fotografia v galérii
Tvarohový koláč s čerešňovou plnkou
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

120 g masla, 200 g detských piškót, 500 g čerešní (kompótových), 4 vajcia, 160 g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 50 g škrobovej múčky, 750 g tvarohu, 200 ml smotany na šľahanie

POSTUP:

1. Maslo rozpustíme. Piškóty podrvíme nadrobno a zalejeme ich maslom. Hmotu premiesime a natlačíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

2. Čerešne zlejeme a vykôstkujeme. Vajcia, kryštálový a vanilínový cukor vyšľaháme do peny. Primiešame škrobovú múčku, tvaroh a čerešne. Tvarohovú zmes nanesieme na piškótový korpus a vrch uhladíme. Koláč vložíme na 50 až 55 minút do vyhriatej rúry. Po upečení necháme vychladnúť vo forme.

3. Pred podávaním koláč uvoľníme z formy, nakrájame na porcie, ktoré ozdobíme kopčekom vyšľahanej šľahačky.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

Čas pečenia: 50 minút

 

Kuracie krídelká s uhorkovým šalátom
Riaditeľ Cirkul’artu: „V novom projekte sme spojili folklór, cirkus a divadlo a chceme cestovať po svete.“
Nové odrody ovocia sú za pomoci postrekov výkonnejšie, s vôňou a chuťou starých sa nedajú porovnať

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×