Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Králičí vývar

11.05.2018 (17/2018) Príprava 40 minút; Množstvo: 6 porcií
Králičí vývar
1 fotografia v galérii
Králičí vývar
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1 predná časť králika, 3 mrkvy, 2 petržleny, 50 g zeleru, 50 g kalerábu, 1 cibuľa, 3 guľôčky nového korenia, 4 guľôčky čierneho korenia, 1 bobkový list, soľ, 250 g strerilizovaného hrášku

Pečeňové knedličky: 100 g králičej pečene, 1 vajce, 10 g masla, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, majorán, strúhanka podľa potreby

POSTUP:

1. Mäso dáme variť, pridáme korenie, soľ, celú cibuľu, pomaly varíme. Keď je napoly uvarené, pridáme očistenú a prekrojenú zeleninu. Pomaly dovaríme.

2. Do mixéra rozbijeme vajce, pridáme na kúsky nakrájanú pečeň a maslo. Rozmixujeme na hladkú hmotu a prelejeme do misky. Osolíme, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak a toľko strúhanky, aby vzniklo cestíčko vhodnej konzistencie. Musíme počítať s tým, že po chvíli trochu zhustne, keď strúhanka nasiakne. Ak urobíme cestíčko redšie, môžeme ho do polievky pretlačiť cez strúhadlo a budeme mať v polievke pečeňovú ryžu.

3. Ak je cestíčko hustejšie, môžeme vymodelovať guľôčky, ktoré vhodíme do hotovej vriacej polievky a chvíľu povaríme. Vývar precedíme. Mäso oberieme z kostí a nakrájame na kúsky. Zeleninu tiež nakrájame. Hrášok zlejeme. Mäso, zeleninu a hrášok vložíme do vývaru spolu s knedličkami.

 

Kuracie krídelká s uhorkovým šalátom
Riaditeľ Cirkul’artu: „V novom projekte sme spojili folklór, cirkus a divadlo a chceme cestovať po svete.“
Nové odrody ovocia sú za pomoci postrekov výkonnejšie, s vôňou a chuťou starých sa nedajú porovnať

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×