Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šalát s morčacím mäsom

09.05.2018 (17/2018) Príprava: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
Šalát s morčacím mäsom
1 fotografia v galérii
Šalát s morčacím mäsom
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

8 zemiakov, 300 g hrozna, 1 šalátová uhorka, 1 cibuľa, 400 g morčacích pŕs, 2 lyžice olivového oleja, 2 lyžice ovocného octu, soľ, mleté čierne korenie, štipka korenia karí, čerstvá bazalka na ozdobenie

POSTUP:

1. Morčacie prsia nakrájame na hrubšie rezančeky, osolíme a okoreníme. Na panvici ohrejeme olej, na ktorom mäso prudko zo všetkých strán opečieme domäkka. Posypeme trochou karí, premiešame a odstavíme.

2. Zemiaky umyjeme a v šupe ich uvaríme v pare. Po uvarení ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Umyté hrozno nakrájame na polovice, ošúpanú uhorku pozdĺžne na polovicu a potom na plátky.

3. V mise premiešame zemiaky, cibuľu, hrozno a uhorku. Zmes osolíme, okoreníme, dochutíme octom a rozdelíme na taniere. Navrch rozdelíme mäso. Pred podávaním zdobíme lístkami bazalky.

 

300-stranové žiadosti o dotácie, za odhalenie podvodníka pokuta z úradu. Starosta hovorí o byrokratickej šikane
Slaný mrkváč
Veľryba, mimozemšťania a Domenico: Úprimne priznáva, že klame a leto trávi v meste, ktoré sa mu vôbec nepáči

© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×