Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiakové placky po novom

19.04.2018 (14/2018) Príprava: 35 minút; Množstvo: 6 porcií
Zemiakové placky po novom
1 fotografia v galérii
Zemiakové placky po novom
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

800 g zemiakov, 2 cibule, 1 žĺtok, 160 g polohrubej múky, 1 lyžica oleja, 400 g jabĺk, mleté čierne korenie, soľ, 150 ml kyslej smotany

POSTUP:

1. Zemiaky a cibuľu ošúpeme, očistíme a nahrubo postrúhame. Dobre vyžmýkame a prebytočnú vodu vylejeme. Do zmesi pridáme múku, olej, soľ a korenie. Dôkladne premiešame. Podľa potreby zahustíme ďalšou múkou.

2. Z cesta tvarujeme menšie placky, ktoré z oboch strán opekáme na dostatočnom množstve oleja. Hotové zbavíme prebytočného tuku.

3. Jablká očistíme, postrúhame, dáme do hrnca so 100 ml vody a podusíme domäkka. Uvarené rozmixujeme na kašu. Teplé placky podávame s jablkovým pyré a ozdobené trochou kyslej smotany.

 

Kuracie krídelká s uhorkovým šalátom
Riaditeľ Cirkul’artu: „V novom projekte sme spojili folklór, cirkus a divadlo a chceme cestovať po svete.“
Nové odrody ovocia sú za pomoci postrekov výkonnejšie, s vôňou a chuťou starých sa nedajú porovnať

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×