Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Parížske placky

17.04.2018 (14/2018) Príprava: 35 minút; Množstvo: 20 kusov
Parížske placky
1 fotografia v galérii
Parížske placky
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

125 ml smotany na šľahanie, 150 g práškového cukru, 100 g mletých mandlí, 100 g kandizovanej pomarančovej kôry, 60 g hrubej múky

Poleva: 80 g čokolády na varenie, 50 g masla

POSTUP: 

1. Do hrnca dáme smotanu, cukor, mandle a nakrájanú kôru. Na miernom ohni chvíľu povaríme, odstavíme a do zmesi zapracujeme múku. Z masy lyžičkou kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie malé kôpky. V mierne vyhriatej rúre upečieme do zlatohneda.

2. Po upečení koláčiky vyberieme a necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť. Zatiaľ v teplom vodnom kúpeli spolu rozpustíme čokoládu a maslo. Kôpky zo spodnej strany ponamáčame v poleve, na mriežke necháme zaschnúť a stuhnúť.

Elektrická rúra: 150 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Čas pečenia: 15 až 20 minút

 

Nastenka oslávila sedemdesiatku! Šarmantná umelkyňa priznala, či prežívala lásku s Ivanom aj v súkromí
Lekárnikom pribudne práca, ktorú im nezaplatia. „Asi 30 percent lekární má nulový zisk,“ tvrdí farmaceut
So snúbencom sa chceme zobrať v zahraničí. Čo treba splniť, aby bol sobáš platný?

© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×