Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Škvarkové placky

15.04.2018 (14/2018) Príprava: 40 minút; Množstvo: 6 porcií
Škvarkové placky
1 fotografia v galérii
Škvarkové placky
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1,5 kg hladkej múky, 1 kg tuku so škvarkami, 5 žĺtkov, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 42 g droždia, 2 lyžice soli, 250 až 500 ml mlieka alebo smotany na šľahanie, bielok na potretie

POSTUP:

1. Vo veľkej mise zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Pridáme rozpustený vlažný tuk so škvarkami, žĺtky, rozdrobené droždie a mlieko. Suroviny dôkladne premiešame a vypracujeme cesto. Zakryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť 20 minút.

2. Z vykysnutého cesta odoberáme malé kúsky, z ktorých formujeme placky. Vždy jednu placku položíme na predhriaty plech, zľahka narežeme a potrieme bielkom. Vložíme do vyhriatej rúry. V polovici pečenia placku otočíme a dopečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 45 minút

Náš tip: Škvarkové placky môžete pred pečením posypať soľou alebo rascou. Vynikajúco sa hodia ako príloha k pečenému mäsu alebo ako chuťovka k vínu.


Legendárna speváčka Jane Birkin venovala koncert Jánovi Kuciakovi a jeho snúbenici: Viem, aké je to stratiť dieťa
Prostitútky, na Vácsi, mafia? Nešťastníkov do pasce v Budapešti lákajú aj špecializované dievčatá
Zemiakové placky po novom

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×