Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Losos na jarnej zelenine

11.04.2018 (13/2018) Príprava: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
Losos na jarnej zelenine
1 fotografia v galérii
Losos na jarnej zelenine
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME: 

4 filety lososa, 500 g mladej čerstvej zeleniny, 6 ks jarnej mladej mrkvičky aj s 5 cm vňaťou, 500 g mladých zemiakov, 4 ks šalotky prekrojenej na polovicu, soľ, korenie, šťava z pol citróna, 100 ml olivového oleja, 2 cm zázvoru, vetvička rozmarínu, plátok masla

POSTUP:

1. Vo väčšej mise si zmiešame olej, citrónovú šťavu, nastrúhaný zázvor, soľ, korenie a vetvičku rozmarínu, nasypeme do nej očistenú zeleninu a poriadne premiešame tak, aby mala zelenina olejovú vrstvu na povrchu.

2. Zeleninu nasypeme do panvice a pomaly, za občasného miešania, restujeme. Po 5 minútach navrch naukladáme filety lososa a opekáme dozlatista. Odstavíme z ohňa, vhodíme do panvice maslo, zakryjeme pokrievkou a necháme 10 minút na teplom mieste dôjsť.

3. Podávame teplé s rukolovým šalátom, so cherry paradajkami a s opekanými zemiačkami.

 

Legendárna speváčka Jane Birkin venovala koncert Jánovi Kuciakovi a jeho snúbenici: Viem, aké je to stratiť dieťa
Prostitútky, na Vácsi, mafia? Nešťastníkov do pasce v Budapešti lákajú aj špecializované dievčatá
Zemiakové placky po novom

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×