Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočná polievka

09.04.2018 (13/2018) Príprava: 40 minút; Množstvo: 6 porcií
Veľkonočná polievka
1 fotografia v galérii
Veľkonočná polievka
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

500 g údeného mäsa, 150 ml šťavy z kyslej kapusty, 3 vajcia natvrdo, 100 g strúhaného chrenu, 2 lyžice oleja, 2 lyžice hladkej múky, 150 ml mlieka, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

1. Mäso umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme dostatočným množstvom vody a dáme variť. Uvarené mäso vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame na kocky.

2. Do vývaru po mäse pridáme chren a šťavu z kyslej kapusty.

3. V menšom hrnci na oleji opečieme múku a zalejeme mliekom. Dôkladne rozmiešame a vlejeme do mäsovo-kapustového vývaru. Povaríme aspoň 10 minút.

4. Vajcia ošúpeme, nadrobno nakrájame a spolu s mäsom vložíme do polievky. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Polievku podávame s chlebom alebo pečivom.

 

Legendárna speváčka Jane Birkin venovala koncert Jánovi Kuciakovi a jeho snúbenici: Viem, aké je to stratiť dieťa
Prostitútky, na Vácsi, mafia? Nešťastníkov do pasce v Budapešti lákajú aj špecializované dievčatá
Zemiakové placky po novom

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×