Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špenátovo-šunkový koláč

05.04.2018 (12/2018) Príprava: 25 minút; Množstvo: 10 porcií
Špenátovo-šunkový koláč
1 fotografia v galérii
Špenátovo-šunkový koláč
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

500 g lístkového cesta, 500 g čerstvého špenátu, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica oleja, štipka mletého muškátového orieška, pažítka, 200 g kyslej smotany, 150 g plátkov šunky, 120 g strúhaného tvrdého syra, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

1. Cesnak ošúpeme a najemno pokrájame. Na panvici ohrejeme olej, na ktorom cesnak speníme. Pridáme špenát a za stáleho miešania dusíme, až zvädne.

2. Dve tretiny kyslej smotany zmiešame s najemno nasekanou pažítkou a so štipkou mletého muškátového orieška.

3. Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, preložíme do plechu vystlaného papierom na pečenie a okraje trochu zdvihneme. Na cesto rozotrieme neochutenú smotanu. Na ňu rovnomerne rozložíme plátky šunky a nanesieme podusený špenát. Navrch rozdelíme smotanu s pažítkou. Nakoniec posypeme syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 20 minút.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 20 minút

 

 


Veľryba, mimozemšťania a Domenico: Úprimne priznáva, že klame a leto trávi v meste, ktoré sa mu vôbec nepáči
Superľudia na scéne? Vďaka genetickým inžinierom by sa mali rodiť zdravé deti, kritici skloňujú zákony prírody
Nezvládam manželove psychické útoky, na odsťahovanie peniaze nemám. Ako si viem pomôcť?

© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×