Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špenátovo-šunkový koláč

05.04.2018 (12/2018) Príprava: 25 minút; Množstvo: 10 porcií
Špenátovo-šunkový koláč
1 fotografia v galérii
Špenátovo-šunkový koláč
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

500 g lístkového cesta, 500 g čerstvého špenátu, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica oleja, štipka mletého muškátového orieška, pažítka, 200 g kyslej smotany, 150 g plátkov šunky, 120 g strúhaného tvrdého syra, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

1. Cesnak ošúpeme a najemno pokrájame. Na panvici ohrejeme olej, na ktorom cesnak speníme. Pridáme špenát a za stáleho miešania dusíme, až zvädne.

2. Dve tretiny kyslej smotany zmiešame s najemno nasekanou pažítkou a so štipkou mletého muškátového orieška.

3. Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, preložíme do plechu vystlaného papierom na pečenie a okraje trochu zdvihneme. Na cesto rozotrieme neochutenú smotanu. Na ňu rovnomerne rozložíme plátky šunky a nanesieme podusený špenát. Navrch rozdelíme smotanu s pažítkou. Nakoniec posypeme syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 20 minút.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 20 minút

 

 


Švajčiarsky Jamie Oliver dva roky chránil pápeža Františka. Pápež miluje sladké, hovorí
Predpotopná röntgenológia v Bratislave: niekoľkohodinové čakanie, za kľúčik od toalety kartička poistenca
Hrášková rolka

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×