Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slané pečivo

06.03.2018 (8/2018) Príprava: 20 minút; Množstvo: 4 porcie
Slané pečivo
1 fotografia v galérii
Slané pečivo
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

4 porcie príprava: 20 minút, 350 g lístkového cesta, hladká múka na posypanie dosky, 80 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 80 g mletých pistácií, 120 g syra s modrou plesňou, 1 vajce na potretie, celá rasca, hrubozrnná soľ, olej

POSTUP:

1. Cibuľu ošúpeme a najemno nasekáme, cesnak prelisujeme. Na panvici ohrejeme olej, na ktorom do sklovita opečieme cibuľu. Pridáme cesnak, krátko opečieme a pridáme rozdrobený syr. Za stáleho miešania dusíme, až sa syr rozpustí. Nakoniec primiešame pistácie a zmes odstavíme.

2. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho kolieska. Na polovicu koliesok nanesieme syrovú zmes. Pozakrývame druhou polovicou koliesok, okraje popritláčame a poprekladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

3. Naplnené kolieska potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou a soľou. Vo vyhriatej rúre pečieme približne 15 minút.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Plynová rúra: stupeň 4

Čas pečenia: 15 minút

 


Švajčiarsky Jamie Oliver dva roky chránil pápeža Františka. Pápež miluje sladké, hovorí
Predpotopná röntgenológia v Bratislave: niekoľkohodinové čakanie, za kľúčik od toalety kartička poistenca
Hrášková rolka

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×