Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Višňové mafiny

10.02.2018 (5/2018) Príprava: 35 minút; Množstvo: 10 porcií
Višňové mafiny
1 fotografia v galérii
Višňové mafiny
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

250 g hladkej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 20 g škrobovej múčky, 2 vajcia, 2 lyžice čokolády nalámanej na menšie kúsky, 350 g kompótových alebo mrazených višní, 150 g tuku, 150 g kryštálového cukru, ostrúhaná kôra z 1 citróna, 100 ml mlieka, práškový cukor na posypanie

POSTUP:

1. Múku v mise zmiešame so škrobovou múčkou a s práškom do pečiva.

2. Višne zlejeme, necháme odkvapkať a vykôstkujeme. Rozpustený tuk vymiešame s cukrom, mliekom, vajcami a so strúhanou čokoládou. Pridáme višne a zmes premiešame. Višňovú masu opatrne pridáme do múčnej zmesi a jemne premiešame tak, aby sa suché a mokré zložky spojili. Nemiešame dlho, inak by mafiny boli po upečení tvrdé.

3. Cesto rozdelíme do košíčkov, preložíme do plechu na mafiny a pečieme približne 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení posypeme cukrom.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 20 minút

 


Veľryba, mimozemšťania a Domenico: Úprimne priznáva, že klame a leto trávi v meste, ktoré sa mu vôbec nepáči
Superľudia na scéne? Vďaka genetickým inžinierom by sa mali rodiť zdravé deti, kritici skloňujú zákony prírody
Nezvládam manželove psychické útoky, na odsťahovanie peniaze nemám. Ako si viem pomôcť?

© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×