Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Višňové mafiny

10.02.2018 (5/2018) Príprava: 35 minút; Množstvo: 10 porcií
Višňové mafiny
1 fotografia v galérii
Višňové mafiny
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

250 g hladkej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 20 g škrobovej múčky, 2 vajcia, 2 lyžice čokolády nalámanej na menšie kúsky, 350 g kompótových alebo mrazených višní, 150 g tuku, 150 g kryštálového cukru, ostrúhaná kôra z 1 citróna, 100 ml mlieka, práškový cukor na posypanie

POSTUP:

1. Múku v mise zmiešame so škrobovou múčkou a s práškom do pečiva.

2. Višne zlejeme, necháme odkvapkať a vykôstkujeme. Rozpustený tuk vymiešame s cukrom, mliekom, vajcami a so strúhanou čokoládou. Pridáme višne a zmes premiešame. Višňovú masu opatrne pridáme do múčnej zmesi a jemne premiešame tak, aby sa suché a mokré zložky spojili. Nemiešame dlho, inak by mafiny boli po upečení tvrdé.

3. Cesto rozdelíme do košíčkov, preložíme do plechu na mafiny a pečieme približne 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení posypeme cukrom.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 20 minút

 


Mladá Slovenka získala štipendium na prestížnej francúzskej škole módy
Klimatické zmeny môžu pohnať ceny kávy do závratných výšin, obáva sa odborník
Elvisove posledné dni: z limuzíny vystúpil takmer po šyroch, keď spieval, nebolo mu nič rozumieť

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×