Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkové mafiny

06.02.2018 (5/2018) Príprava: 30 minút; Množstvo: 12 porcií
Jablkové mafiny
1 fotografia v galérii
Jablkové mafiny
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

Cesto: 200 g hladkej múky, 1,5 lyžičky prášku do pečiva, 2 lyžičky vanilínového cukru, 125 g masla, 180 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 125 ml mlieka

Plnka: 65 g hladkej múky, 80 g kryštálového cukru, 2 lyžice mletej škorice, 1 jablko

POSTUP:

1. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva a vanilínový cukor. V druhej miske vyšľaháme maslo s cukrom, po jednom zašľaháme vajcia, prilejeme mlieko a opäť vymiešame. Spojíme s múčnou zmesou, cesto má tuhšiu konzistenciu.

2. V miske zmiešame múku, cukor, škoricu a roztopené maslo. Košíčky plníme cestom do dvoch tretín a posypeme škoricovou plnkou.

3. Jablko ošúpeme, nakrájame na tenšie mesiačiky a do každého košíčka po jednom zatlačíme. Pečieme na 180 °C asi 25 – 30 minút.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 30 minút

 


Náhla porucha rovnováhy je almarmom, že sa s telom deje niečo zlé
Makovo-mandľový koláč
Surovina budúcnosti? Riasy obsahuje 70 percent potravín a tvoria každú druhú molekulu kyslíka

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×