Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkové mafiny

06.02.2018 (5/2018) Príprava: 30 minút; Množstvo: 12 porcií
Jablkové mafiny
1 fotografia v galérii
Jablkové mafiny
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

Cesto: 200 g hladkej múky, 1,5 lyžičky prášku do pečiva, 2 lyžičky vanilínového cukru, 125 g masla, 180 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 125 ml mlieka

Plnka: 65 g hladkej múky, 80 g kryštálového cukru, 2 lyžice mletej škorice, 1 jablko

POSTUP:

1. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva a vanilínový cukor. V druhej miske vyšľaháme maslo s cukrom, po jednom zašľaháme vajcia, prilejeme mlieko a opäť vymiešame. Spojíme s múčnou zmesou, cesto má tuhšiu konzistenciu.

2. V miske zmiešame múku, cukor, škoricu a roztopené maslo. Košíčky plníme cestom do dvoch tretín a posypeme škoricovou plnkou.

3. Jablko ošúpeme, nakrájame na tenšie mesiačiky a do každého košíčka po jednom zatlačíme. Pečieme na 180 °C asi 25 – 30 minút.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 30 minút

 


Veľryba, mimozemšťania a Domenico: Úprimne priznáva, že klame a leto trávi v meste, ktoré sa mu vôbec nepáči
Superľudia na scéne? Vďaka genetickým inžinierom by sa mali rodiť zdravé deti, kritici skloňujú zákony prírody
Nezvládam manželove psychické útoky, na odsťahovanie peniaze nemám. Ako si viem pomôcť?

© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×