Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Škvarkové hniezda

08.02.2018 (4/2018) Príprava: 30 minút; Množstvo: 15 porcií
Škvarkové hniezda
1 fotografia v galérii
Škvarkové hniezda
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

500 g hladkej múky, 1 kocka droždia, 200 ml mlieka, 1 vajce, 50 ml oleja, soľ, 1/2 lyžičky kryštálového cukru, 1 vajce na potretie, celá rasca a sezam na posypanie

Plnka: 300 g škvariek, 1 vajce, 2 lyžice kyslej smotany, mleté čierne korenie

POSTUP:

1. Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. V mise zmiešame múku, vykysnutý kvások, vajce, olej a štipku soli. Vypracujeme tuhšie cesto a necháme ho vykysnúť.

2. Škvarky pomelieme na mäsovom mlynčeku a zmiešame so smotanou a s vajcom. Okoreníme a podľa potreby osolíme.

3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 30 x 40 cm. Navrch rozotrieme škvarkovú plnku. Cesto zrolujeme a nakrájame na hniezda široké zhruba 2 cm. Potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou alebo sezamom. Upečieme vo vyhriatej rúre.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 25 minút

 


Veľryba, mimozemšťania a Domenico: Úprimne priznáva, že klame a leto trávi v meste, ktoré sa mu vôbec nepáči
Superľudia na scéne? Vďaka genetickým inžinierom by sa mali rodiť zdravé deti, kritici skloňujú zákony prírody
Nezvládam manželove psychické útoky, na odsťahovanie peniaze nemám. Ako si viem pomôcť?

© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×