Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Škvarkové hniezda

08.02.2018 (4/2018) Príprava: 30 minút; Množstvo: 15 porcií
Škvarkové hniezda
1 fotografia v galérii
Škvarkové hniezda
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

500 g hladkej múky, 1 kocka droždia, 200 ml mlieka, 1 vajce, 50 ml oleja, soľ, 1/2 lyžičky kryštálového cukru, 1 vajce na potretie, celá rasca a sezam na posypanie

Plnka: 300 g škvariek, 1 vajce, 2 lyžice kyslej smotany, mleté čierne korenie

POSTUP:

1. Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. V mise zmiešame múku, vykysnutý kvások, vajce, olej a štipku soli. Vypracujeme tuhšie cesto a necháme ho vykysnúť.

2. Škvarky pomelieme na mäsovom mlynčeku a zmiešame so smotanou a s vajcom. Okoreníme a podľa potreby osolíme.

3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 30 x 40 cm. Navrch rozotrieme škvarkovú plnku. Cesto zrolujeme a nakrájame na hniezda široké zhruba 2 cm. Potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou alebo sezamom. Upečieme vo vyhriatej rúre.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 25 minút

 


Náhla porucha rovnováhy je almarmom, že sa s telom deje niečo zlé
Makovo-mandľový koláč
Surovina budúcnosti? Riasy obsahuje 70 percent potravín a tvoria každú druhú molekulu kyslíka

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×