Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Smotanové stehná

18.03.2017 (10/2017) Príprava: 20 minút; Množstvo: 4 porcie
Smotanové stehná
1 fotografia v galérii
Smotanové stehná
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

4 kuracie stehná, 1 lyžičku sušeného cesnaku, 1 hrnček kyslej smotany, soľ, strúhanku na obaľovanie

POSTUP:

1. Stehná očistíme, umyjeme, osušíme a potrieme soľou. V mise rozmiešame smotanu s cesnakom a do zmesi stehná na noc namočíme.

2. Odležané stehná obalíme v strúhanke a poukladáme do pekáča. Podlejeme vodou.

3. Pekáč preložíme do vyhriatej rúry a stehná pečieme 30 minút odokryté. Potom ich zakryjeme a dopekáme domäkka. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3–4

Čas pečenia: 35 – 40 minút

NÁŠ TIP: Do smotanovej marinády môžete pridať aj iné chute, ako napríklad nasekanú cibuľu, karí či štipku škorice.

 


Mladá Slovenka získala štipendium na prestížnej francúzskej škole módy
Klimatické zmeny môžu pohnať ceny kávy do závratných výšin, obáva sa odborník
Elvisove posledné dni: z limuzíny vystúpil takmer po šyroch, keď spieval, nebolo mu nič rozumieť

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×