Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hubové dolky

08.03.2017 (8/2017) Príprava: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
Hubové dolky
1 fotografia v galérii
Hubové dolky
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

250 g zemiakov, 250 g čerstvých húb (hlivy alebo dubáky), 250 g polohrubej múky, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 balíček sušeného droždia, 2 vajcia, 500 ml mlieka

POSTUP:

1. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na malé kocky a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka.

2. Po uvarení zemiaky zlejeme a ešte horúce dobre rozšľaháme s mliekom. Pridáme múku, vajcia, droždie, soľ a dobre vymiešame.

3. Huby očistíme, podľa potreby nakrájame a krátko podusíme na rozohriatom oleji. Dobre okoreníme. Huby pridáme do cesta a necháme vykysnúť.

4. Z riedkeho vykysnutého cesta opekáme na panvici s otvormi na dolky malé dolky. Podávame so zeleninovým šalátom.

 


Mladá Slovenka získala štipendium na prestížnej francúzskej škole módy
Klimatické zmeny môžu pohnať ceny kávy do závratných výšin, obáva sa odborník
Elvisove posledné dni: z limuzíny vystúpil takmer po šyroch, keď spieval, nebolo mu nič rozumieť

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×